Vedligeholdelse af bordopvaskemaskine

Når du har købt og fået tilsluttet bordopvaskemaskinen, skulle du gerne være i super humør over nu at slippe for opvasken i hænderne. Du slipper for skænderierne med kæresten omkring opvasken, og du sparer en masse tid. Dette er vigtigt at bevare! Denne artikel skal blot gøre dig opmærksom på vigtigheden af vedligeholdelse af bordopvaskemaskiner.

Afkalkning

En opvaskemaskine kan ikke undgå at blive tilkalket, da der eksempelvis altid vil stå vand i bunden ved fx varmelegemet. Derfor er det vigtigt, at du fjerner kalk i ny og næ – også selvom det kun er hvert halve år e.lign. En kalkfjerning sker typisk ved at putte 1-2 dl. eddike ind i maskinen og køre en tom opvask. Derudover kan jeg personligt anbefale samme metode blot med kalkfjerner. Gøres dette regelmæssigt, undgår du en tilkalket opvaskemaskine.

Påfyldning af afspændingsmiddel og salt

Udover det almindelige opvaske-sæbe eller tabs, som du benytter, bruger bordopvaskemaskinen også afspændingsmiddel og salt hver eneste gang, den kører. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på at påfylde nyt salt og afspændingsmiddel ifølge brugsanvisningen. Det varierer fra maskine til maskine, så det anbefales at læse sin manual.

Bordopvaskemaskiner vil typisk have en lampe, der lyser, når maskinen mangler salt. Afspændingsmiddel mindsker overfladespændingen i vand, hvilket giver en bedre og hurtigere tørring (dermed en renere opvask og klare glas). Påfyldning af afspændingsmiddel skal ligeledes gentages med jævne mellemrum efter producentens anvisninger.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Vedligeholdelse af bordopvaskemaskine, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Udgivet i Hjælp til bordopvaskemaskine

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

HTML tags are not allowed.