Tilslutning af din bordopvaskemaskine

Når du har købt din nye bordopvaskemaskine, står du overfor et problem: Vandtilslutning til bordopvaskemaskinen. Der er ingen tvivl om, at den nemmeste løsning er at hyre en VVS-mand til at klare installationen, men dette er også bekosteligt. Derfor har jeg forsøgt at dække de forskellige tilslutninger af bordopvaskere her i artiklen. På den måde kan du selv klare tilslutningen. OBS: Ifølge loven skal tilføjelse af t-stykke og lignende ske af autoriseret VVS-mand.

Det er dog vigtigt at nævne, at du i første omgang skal du forsøge at følge den medfølgende brugsanvisning til maskinen. Denne vil altid indeholde en installationsguide.

Bordopvaskere vil have 3 forskellige rør/kabler:

  • Vandtilslutning
  • Vandafløb
  • Strøm

Typer af tilslutninger

Bordopvaskemaskiner kan enten kobles direkte til vandhanen eller på selve vandsystemet i dit hus/lejlighed ved hjælp af eksempelvis et t-stykke. Vær opmærksom på at lukke for vandet inden tilslutning til vandsystemet! Under vandhanen sættes et t-stykke enten ved den varme eller kolde (specificeret i manual til din bordopvaskemaskine) forbindelse, hvorefter vandtilslutningen til bordopvaskemaskinen sættes på dette t-stykke. Vandafløbet tilkobles vandafløbet fra din vandhane (typisk et tykkere hvidt rør), hvor der sandsynligvis findes en ekstra tilkoblingsmulighed.

Nedenfor ses et billede af et typisk afløb/tilslutning af vandhane i fx en lejlighed. Afløbet fra bordopvaskemaskinen kobles på den grå hane (blå cirkel) som vist, mens tilkobling til bordopvaskemaskinen kobles på t-stykket (rød cirkel). I forbindelse med egen kobling af t-stykke kan det være nødvendigt med en afkortning af rørene fra vandhanen, hvilket kan ske med en almindelig nedstryger.

guide til tilslutning af bordopvasker

Strømstikket giver sig selv, og det er blot om at være kreativ for at skjule strømstikket til din bordopvasker. De omtalte t-stykker kan købes ved fx 10-4.dk, der også har andet tilbehør, der kan hjælpe dig i forbindelse med vvs installationer, vandtilslutning og lignende. Det er vigtigt at købe et t-stykke, der passer til din bordopvaskemaskine, så forhør dig evt. ved butikken.

Har du problemer med tilslutning af din bordopvaskemaskine? Skriv et svar til artiklen nedenfor, og vi vil forsøge at hjælpe dig.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.8/5 (30 votes cast)
Udgivet i Hjælp til bordopvaskemaskine

Vedligeholdelse af bordopvaskemaskine

Når du har købt og fået tilsluttet bordopvaskemaskinen, skulle du gerne være i super humør over nu at slippe for opvasken i hænderne. Du slipper for skænderierne med kæresten omkring opvasken, og du sparer en masse tid. Dette er vigtigt at bevare! Denne artikel skal blot gøre dig opmærksom på vigtigheden af vedligeholdelse af bordopvaskemaskiner.

Afkalkning

En opvaskemaskine kan ikke undgå at blive tilkalket, da der eksempelvis altid vil stå vand i bunden ved fx varmelegemet. Derfor er det vigtigt, at du fjerner kalk i ny og næ – også selvom det kun er hvert halve år e.lign. En kalkfjerning sker typisk ved at putte 1-2 dl. eddike ind i maskinen og køre en tom opvask. Derudover kan jeg personligt anbefale samme metode blot med kalkfjerner. Gøres dette regelmæssigt, undgår du en tilkalket opvaskemaskine.

Påfyldning af afspændingsmiddel og salt

Udover det almindelige opvaske-sæbe eller tabs, som du benytter, bruger bordopvaskemaskinen også afspændingsmiddel og salt hver eneste gang, den kører. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på at påfylde nyt salt og afspændingsmiddel ifølge brugsanvisningen. Det varierer fra maskine til maskine, så det anbefales at læse sin manual.

Bordopvaskemaskiner vil typisk have en lampe, der lyser, når maskinen mangler salt. Afspændingsmiddel mindsker overfladespændingen i vand, hvilket giver en bedre og hurtigere tørring (dermed en renere opvask og klare glas). Påfyldning af afspændingsmiddel skal ligeledes gentages med jævne mellemrum efter producentens anvisninger.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Udgivet i Hjælp til bordopvaskemaskine

Bordopvaskemaskine manual / brugsanvisning

Vi har forsøgt at samle mange bordopvaskemaskine manualer / brugsanvisninger fra internettet her på siden. Mange har eksempelvis købt en brugt Melissa bordopvaskemaskine gennem dba og mangler nu den tilhørende brugsanvisning. Det er forsøgt at samle til så mange modeller som muligt. Hvis du dog ikke kan finde manualen til din model, er du velkommen til at skrive en kommentar til denne nyhed eller kontakte os.

Melissa

Melissa 658005
Melissa/Ideline

Kommentarerne nedenfor bruges til at dele hinandens tips til at finde bordopvaskemaskine manualer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (13 votes cast)
Udgivet i Hjælp til bordopvaskemaskine

Mini Opvaskemaskine

Det smarte ved bordopvaskemaskiner (også kaldet mini opvaskemaskiner) er, at de kan passe ind overalt i modsætning til en almindelig opvaskemaskine. I en lejlighed er der sjældent klargjort plads til en almindelig opvaskemaskine. Derfor er det helt genialt med en mini opvaskemaskine, som kan stå på køkkenbordet eller indbygges i et mindre skab.

Her på siden har vi samlet en masse information omkring bordopvaskere, så det er let for dig som forbruger at træffe det helt rigtige valg, hvis du er interesseret i en mindre opvaskemaskine. Vi håber at kunne hjælpe dig til at finde en mini opvaskemaskine. Du er altid velkommen til at skrive en kommentar til artiklen nedenfor, hvis du skulle have spørgsmål.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (6 votes cast)
Udgivet i Hjælp til bordopvaskemaskine