Bordopvaskemaskiners støjniveau og energimærkning

En meget støjende bordopvaskemaskine kan hurtigt blive en irritationsfaktor. Derfor er det vigtigt at vælge en maskine med et så lavt lydniveau som muligt. Dog skal man selv tage sine forholdsregler ved fx at placere den efter anvisninger fra manual – så stabilt og fladt som overhovedet muligt.

Lydniveauet for bordopvaskemaskiner måles som alt andet lydtryk i decibel (dB). Modellerne svinger meget på lydniveau, men det spænder typisk fra 48 til 54 dB. På den logaritmiske skala er dette en stor forskel og dermed stor forskel i det lydtryk, som mennesket opfanger.

Energimærkning og vandforbrug

Udover støjniveau er det vigtigt at kigge på bordopvaskemaskinens energimærkning. Præcis som de “store hvidevarer” bliver bordopvaskemaskiner energimærket på skaen fra A++ til G. Der kan dog skelnes mellem de A-mærkede maskiner ved vandforbruget, hvor de kan variere op til flere liter. Det er vigtigt med hensyn til energimæssig drift at kigge på, hvor mange liter bordopvaskemaskinen bruger pr. vask.

Vandforbruget skal holdes op i mod den mængde vand, man ville have brugt på at vaske det i hænderne. I langt de fleste tilfælde ville man skulle bruge 2, hvis ikke 3 baljer varmt vand, hvilket gør bordopvaskemaskinen billigere i drift.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Bordopvaskemaskiners støjniveau og energimærkning, 5.0 out of 5 based on 6 ratings
Udgivet i Guide til køb af bordopvaskemaskine

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

HTML tags are not allowed.